Vermijd wegafsluitingen met de Routeplanner

Borden met QR-code leiden fietsers naar het juiste pad

Traffic Service bord met QR code naar Routeplanner

Dat er aan de weg moet gewerkt is onvermijdelijk, maar afgesloten wegen zijn wel te vermijden. Om de hinder van wegwerkzaamheden ook voor fietsers te beperken, zet Traffic Service Nederland speciale borden in. De borden zijn voorzien van een QR-code die verwijst naar de Fietsersbond Routeplanner.

Met de Fietsersbond Routeplanner kunnen fietsers voor ze op pad gaan hun route uitstippelen. Daarbij wordt rekening gehouden met actuele informatie over werkzaamheden en omleidingen. Traffic Service Nederland geeft afsluitingen van fietspaden door aan de Fietsersbond en zo kan de app up-to-date worden gehouden en worden de gebruikers niet via afgesloten wegen geleid.

Martin van Beurden en Esther van Garderen

Fietsersbond en Traffic Service Nederland werken samen

Omleidingen zijn vooral voor fietsers heel vervelend. Lees meer

trafficservice3

Nooit meer ‘Fietsers afstappen’

Traffic Service Nederland – marktleider op het gebied van tijdelijke verkeersmaatregelen – en de Fietsersbond – dé belangenbehartiger van fietsers in Nederland – zijn aan het begin van het jaar een samenwerking gestart. Met als motto ‘Nooit meer Fietsers afstappen’ is het doel dat de fietser altijd en overal de ruimte heeft om te kunnen fietsen, ook tijdens wegwerkzaamheden.

Volgens Martin van Beurden van Traffic Service Nederland wordt het bord ‘Fietsers afstappen’ veel te gemakkelijk gebruikt: ‘Stel dat het regent en waait, dan rijdt die auto toch wel. Een omleiding voor een auto is alleen een liedje extra luisteren. Voor een fietser is een omleiding vaak stukken vervelender. Die moet al vaak over een minder prettig pad en dan regen je ook nog weg.’

Vrouw op fiets op de Zuidas

Steunen als bedrijfspartner, met Vrienden van de Fietsersbond

Draagt uw bedrijf fietsers een warm hart toe? Word Vriend van de Fietsersbond! Lees meer

Categorieën