speed pedelec klever

Onderhoudsvrije snelle speedpedelec

De Klever Highspeed Pinion is een speedpedelec die makkelijk 45 per uur kan. Nog een voordeel: hij heeft nauwelijks onderhoud nodig.

speed pedelec klever

Op een speedpedelec moet je binnen de kom meestal op de 50-kilometerwegen fietsen. Dan is het handig als je makkelijk 45 kilometer kunt fietsen zodat je het andere verkeer bij kunt houden. Daarvoor heb je een krachtige achterwielmotor nodig, maar het nadeel daarvan is dat die niet samen gaat met een onderhoudsvrije versnelling in de naaf en je aangewezen bent op een kwetsbare derailleur. Klever heeft daar een oplossing voor. De fabrikant monteert een versnellingssysteem in de trapas: een Pinion met twaalf versnellingen. Dat is een systeem dat vrijwel geen onderhoud nodig heeft. De ketting is vervangen door de ‒ eveneens onderhoudsvrije ‒ Gates-tandriem. Extra pluspunt van de Klever Highspeed Pinion is dat het lange voorspatbord voorkomt dat vuil op de aandrijving en voeten spettert. 

Help je mee?

De Fietsersbond strijdt voor goede fietsvoorzieningen voor alle fietsers. Maar we kunnen het niet alleen. Help je mee?

Ja, ik word lid!

Deze speedpedelec heeft een 600-watt motor. Je trekt er makkelijk mee op en het is een koud kunstje om 45 te blijven fietsen. Bij 48 wordt de ondersteuning afgebouwd. De accu heeft een energie-inhoud van 850 Wh. Dat lijkt op het eerste gezicht heel wat, maar als je constant met 600 watt op vol vermogen rijdt, is zo’n accu na een uurtje leeg. En de actieradius is daarmee zo’n 40 tot 45 kilometer. De Klever Highspeed Pinion kost 7100 euro. 

 

  • Accu is al na 40 tot 45 kilometer leeg als je op vol vermogen rijdt 
Fietser op de Zuidas

Wat is gunstiger voor jou: leasefiets of km-vergoeding?

Reken hier uit of deze leasefietsregeling voor jou gunstig is. Lees meer