Fietsersbond bedankt vrijwilligers

Vandaag, 7 december, is het de dag van de vrijwilliger. En 2011 is ook nog eens het jaar van de vrijwilliger. De Fietsersbond heeft daarom vandaag al zijn vrijwilligers bedankt voor hun inzet voor betere fietsvoorzieningen, op allerlei manieren, op allerlei niveaus.

AfdelingswerkVoor de Fietsersbond zijn de honderden vrijwilligers overal in het land van onschatbare waarde. Zij vormen de kracht van de Fietsersbond. Dankzij de mensen in de lokale afdelingen zijn er duizenden grote en kleine dingen verbeterd voor fietsers. De provinciale vertegenwoordigers zorgen dat fietsbelangen meetellen op bovenlokaal niveau en leveren een bijdrage aan verkeersveiligheidscampagnes en de ontwikkeling van voorlichtingsmateriaal. Met de inbreng van honderden ervaren en enthousiaste fietsers overal in het land is de digitale fietsrouteplanner tot stand gekomen. Met de vrijwillige adviezen van deskundige juristen kan de Fietsersbond ook het ‘recht’ gebruiken om zaken voor fietsers voor elkaar te krijgen. 

FietsschoolDankzij tientallen vrijwilligers leren ouderen, nieuwe Nederlanders en kinderen veiliger en plezierig fietsen en worden ze begeleid als ze naar het voortgezet onderwijs gaan. En dan zijn er nog de mensen die de lokale bladen redigeren en per fiets bij de leden bezorgen, de webmasters, de medewerkers bij de Fietsstadverkiezingen en de vrijwilligers die hun plaatsgenoten helpen hun fietsverlichting brandend te houden.

Voorzitter Marijke van Haaren bedankte de vrijwilligers in een e-mail:  
Routeplanner“Ik wil jullie mede namens de andere bestuursleden, de bureaumedewerkers en ik weet zeker ook namens al die miljoenen fietsers in Nederland voor wie we het doen, bedanken voor de inzet, de tijd, het enthousiasme, de deskundigheid, het plezier, de samenwerking, de kritische blik en het meedenken. Rest mij de hoop uit te spreken dat we nog vele jaren even plezierig en even succesvol samen blijven werken om het plezier en de veiligheid van fietsers te vergroten! “

Categorieën