ING Leeuwarden ontvangt rij2op5 Bedrijven Award

ING Leeuwarden is de eerste winnaar van de rij2op5 Bedrijven Award, een nieuwe aanmoedigingsprijs voor bedrijven die hun werknemers op de fiets weten te krijgen. De prijs is onderdeel van de campagne rij2op5, waarmee de Fietsersbond de voordelen van het fietsen wil benadrukken en automobilisten laten ervaren wat die voordelen zijn. De Friese gedeputeerde Sietske Poepjes van Verkeer heeft de award op donderdagochtend 23 mei uitgereikt.

De award wordt uitgereikt door gedeputeerde Sietske Poepjes (rechts)

ING Leeuwarden krijgt de prijs omdat het bedrijf onder meer door inzetten van rij2op5 het aantal fietsers in twee jaar tijd met zo’n 50 procent heeft laten stijgen. In totaal komen er nu 450 medewerkers met de fiets naar hun werk bij ING, bijna een kwart van het aantal medewerkers. Vandaar dat een groot deel van de parkeergarage inmiddels is omgebouwd tot fietsenstalling. Maar ING Leeuwarden wil nog meer medewerkers op de fiets krijgen, en doet daarom in 2013 opnieuw mee met rij2op5.

Rij2op5: een bewezen succes
De uitreiking vond plaats tijdens de seizoensstart van rij2op5 bij FrieslandCampina in Leeuwarden, ook deelnemer aan de campagne. In totaal nemen werknemers van 33 bedrijven in de regio Leeuwarden vanaf deze week wat vaker de fiets naar het werk. In Fryslân wordt de campagne georganiseerd met Leeuwarden Vrij Baan.
De komende maanden doen ook in andere plaatsen in Nederland weer meer dan 200 bedrijven mee aan rij2op5. Met de inzet van onder andere E-bikes, routeadvies, pech-onderweg-service, fietsambassadeurs en prikkelende campagnematerialen zoals felgekleurde weegschalen voor in de kantine wil rij2op5 automobilisten verleiden vaker de fiets te pakken. Zowel bedrijven als werknemers hebben aangegeven erg tevreden te zijn over de campagne.

Korte afstanden nog vaak per auto
Op dit moment gaat 25% van werkend Nederland met de fiets. Maar op de korte afstand tot 15 km, zijn er nog veel forensen die (bijna) alleen de auto pakken naar het werk. Twee keer per week fietsen maakt al een groot verschil als het gaat om bijvoorbeeld voldoende bewegen, bereikbaarheid van steden, kosten of de uitstoot van fijnstof.

Categorieën