Lespakket Fietsen voor basisscholen Flevoland

Op 28 januari  presenteert de Fietsersbond een nieuw lespakket voor scholieren van 11 tot 15 jaar, “Meneer Sanders leert fietsen”. Het lespakket gaat over veilig en plezierig fietsen en is behalve leerzaam, ook leuk en spannend. 

In deze DVDfilm spelen scholieren Fabian en Syandika, samen met beroepsacteur Stef van den Eijnden, de hoofdrollen. De film duurt bijna 10 minuten. Alle basisscholen in Flevoland ontvangen het lespakket deze week gratis van de provincie. Doel van het lespakket is om kinderen voordat ze naar het voortgezet onderwijs gaan, een aantal belangrijke basisvaardigheden in het verkeer bij te brengen. Als ze naar het voortgezet onderwijs gaan, moeten ze nieuwe grotere afstanden afleggen en -zeker ’s morgens- vaak in het drukke spitsverkeer. In deze leeftijd zijn ze vaak met hun hoofd bij andere dingen en is alertheid van groot belang. De basisvaardigheden zijn: laat zien dat je er bent en wat je van plan bent, let op andere verkeersdeelnemers en maak contact, zorg voor een fiets waar je op kunt vertrouwen en hang je tas nooit aan het stuur.  

Wethouder Visser van Almere geeft fietsles op BS de Omnibus
Verkeerswethouder Martine Visser van Almere presenteert het lespakket op donderdag 28 januari tijdens een fietsles aan groep 8 van basisschool de Omnibus. Ze kijken samen naar de DVD en beantwoorden daarna vragen uit de docentenhandleiding. Docenten van de Fietsschool van de Fietsersbond gebruiken het lespakket in hun lessen aan kinderen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, maar ook in hun fietslessen aan volwassenen die niet zijn opgegroeid met de fiets. In de docentenhandleiding hier staan uitgebreide lessuggesties.
Het lespakket is tot stand gekomen met steun van het ROV Zuid-Holland en de provincie Flevoland. Voor scholen in andere provincies kost het lespakket 10 euro. Het is te bestellen via [email protected]

Categorieën