Prijsuitreiking Blijf Veilig Mobiel Fiets

Op zaterdag 27 februari maakt de vakjury op de Fiets en Wandelbeurs 2010 de winnaar van de ideeënprijsvraag Blijf Veilig Mobiel Fiets bekend. Doel van de prijsvraag is het ontwikkelen van nieuwe ideeën om fietsen voor senioren veilig en aantrekkelijk te maken en te houden. Het gaat hierbij om verbeteringen aan de fiets zelf.   

De ideeënprijsvraag Blijf Veilig Mobiel Fiets werd door de Fietsersbond georganiseerd in opdracht van het samenwerkingsverband van verkeers- en ouderenorganisaties Blijf Veilig Mobiel.

Vernieuwende ideeën voor veilige, handige seniorenfiets
De inzendingen werden beoordeeld door een jury bestaande uit Carian van der Sman (voorzitter, Consument en Veiligheid), Matthijs van Dijk (TU Delft), Nelleke Verschoor (Unie KBO), Maurice Manders (Bovag) en Hugo van der Steenhoven (Fietsersbond). Zij zullen op 27 februari bekendmaken wie van de inzenders de winnaar is.

Uit de inzendingen zijn al eerder drie ideeën genomineerd voor de publieksprijs. Op de beursstand van de Fietsersbond krijgt het publiek de kans zich uit te spreken over deze ideeën. Hierbij zal het idee met de meeste stemmen uitgeroepen worden tot winnaar van de publieksprijs.
De ideeën zijn de Tri.Cruiser (Van der Veer designers), de FietsVeilige Rem (Gert van Os) en de Rollerbag (Ziedses des Plantes product design). De uitslag wordt bekend gemaakt in het meinummer van het tijdschrift van de Fietsersbond, de Vogelvrije Fietser.

Categorieën