Verkeerswethouders houden spreekuur voor kinderen

De wethouders verkeer van de genomineerde gemeenten voor de titel ‘Fietsstad 2011′ houden spreekuur voor kinderen. De kinderen kunnen tijdens deze spreekuren hun ervaringen met fietsen naar school en hun ideeën om dat nog veiliger en leuker te maken, delen met de wethouder.

Leerzaam
Bij de verkiezing van Fietsstad 2011 is er extra aandacht voor het thema ‘Onderweg naar school’. De genomineerde gemeenten doen al veel voor fietsers en veilige schoolroutes. De nominatie is een extra aanmoediging om hieraan te werken. De spreekuren stellen de gemeenten in de gelegenheid om van de kinderen zelf te horen wat er nog beter kan. De ontmoetingen tussen wethouders en kinderen in Harderwijk en Houten waren voor beide partijen heel leerzaam.

De verkeersspreekuren voor kinderen vinden deze week nog plaats op:

  • Woensdag 21 september van 10 tot 11 uur op het gemeentehuis van Pijnacker-Nootdorp.
  • Vrijdagochtend 23 september van 9 tot 9.45 op het gemeentehuis van Houten.
  • Zaterdag 24 september van 11 tot 12 uur in Groningen. Locatie wordt nog bekend gemaakt

Fotowedstrijd

Ter gelegenheid van de Fietsstadverkiezing organiseert de Fietsersbond in elke genomineerde gemeente een fotowedstrijd ‘Mijn fiets en ik’. Alle inwoners kunnen meedoen en hun favoriete foto insturen waar ze samen met hun fiets op staan. De leukste inzendingen worden beloond met fraaie prijzen. De hoofdprijs is in elke gemeente een fiets naar keuze ter waarde van € 500.

Meedoen aan de fotowedstrijd kan door een foto in te sturen naar [email protected].
Alle foto’s die worden ingestuurd, zijn vanaf 17 september hier te zien.

Fietsstad 2011
De Fietsersbond organiseert dit jaar voor de vierde maal de Fietsstadverkiezing. Met het uitreiken van deze titel willen we gemeenten belonen die een voorlopersrol vervullen bij het bevorderen van prettig en veilig fietsen. Het is bij uitstek een positieve verkiezing die gericht is op het tonen van de sterke kanten van de gemeenten en het communiceren van goede voorbeelden. Inmiddels zijn uit alle kandidaten die zich aangemeld hebben vijf steden genomineerd: Harderwijk, Groningen, Houten, Pijnacker-Nootdorp en ‘s-Hertogenbosch. De Fietsersbond geeft alle gemeenten een speciaal geproduceerd promotiefilmpje over de fietsvoorzieningen in hun gemeente cadeau. De filmpjes komen op de websites van de gemeenten en zijn hier te zien.

Unigarant ondersteunt de Fietsstadactiviteiten door het beschikbaar stellen van de vijf hoofdprijzen van de fotowedstrijd in de gemeenten. Tevens ontvangen burgers van de genomineerde steden op de dagen dat de fotowedstrijd wordt gepresenteerd, gratis een fietsverzekering bij aankoop van een nieuwe fiets. Door advertenties in lokale kranten wordt dit aanbod bekend gemaakt.

Meer informatie over de Fietsstadverkiezing en de genomineerde gemeenten vindt u op: www.fietsstad2011.nl

 

Categorieën