Veilige en Beweegvriendelijke Schoolomgeving

De Fietsersbond en Wandelnet hebben de krachten gebundeld, wij zetten ons samen met JOGG (Gezonde jeugd, gezonde toekomst) in voor meer kennis, samenwerking en successen in de schoolomgeving. Dit doen wij samen met onze partner Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Een veilige en beweegvriendelijke schoolomgeving zorgt dat kinderen vaker, veiliger en prettiger naar school fietsen en lopen en nodigt uit tot meer spelen en sporten. Als JOGG-regisseur, buurtsportcoach, beleidsmedewerker Verkeer, Onderwijs, Sport of anderszins betrokken bij dit onderwerp, ben jij de aangewezen persoon om scholen en gemeenten te stimuleren om de schoolomgeving te verbeteren.
Met de diverse handige tools op deze site zet je samen snel de eerste stappen richting een veilige en beweegvriendelijke schoolomgeving!

Wat is een Veilige en Beweegvriendelijke Schoolomgeving?
Lees het in de tipsheet!

Balk VBSO

Voor gemeenten: aanmelden of op de hoogte blijven.

Wil je vanuit jouw gemeente meedoen aan het project of op de hoogte gehouden worden van wat er gebeurt in het land? Meld je hier aan.

Vrijwilligers gezocht!
Door het hele land zoeken we mensen die kunnen helpen bij een buurtsafari om de schoolomgeving in kaart te brengen. Kijk hier waar we je hulp goed kunnen gebruiken.
Doe je mee? Meld je aan!