Zitfietsen

Op een zitfiets zit je op een stoeltje dat het bovenlichaam ondersteunt. Dat maakt deze driewieler comfortabeler dan de rechtop driewieler.

Häse Lepus comfort
Häse Lepus comfort

Ook bij stilstand is het zitten erg prettig. Daarnaast zijn zitfietsen stabieler in de bocht door het lagere zwaartepunt, sneller door de lagere luchtweerstand en hebben ze een sportievere uitstraling. Op- en afstappen is voor de meeste mensen een probleem. Je gaat met 2 benen naast de fiets staan, gaat zitten en plaats de voeten op de pedalen. Nadeel is dat je op een lig- en zitfiets je de benen omhoog moet houden. Dat is zonder extra steun vermoeiend. De meeste ligfietsers gebruiken daarom klikpedalen. Alternatief is een pedaal met hielsteun.

Vier fietsen bevielen uitstekend. De zitfietsen van Häse fietsen zelfs zo goed dat ze ook een prima keuze zijn als je nog wel goed overweg kunt met een tweewieler!

De Häse Lepus Comfort (3334 euro) heeft een uitstekend zitje, is snel, licht, heeft extra comfort door de achtervering, stuurt licht en direct, is zeer stabiel, is opvouwbaar voor vervoer in de auto, heeft veel bagageruimte en heeft een fraaie afwerking. Echt een genot om op te fietsen en een prachtig alternatief voor een tweewieler. Nadeel is de open ketting en de breedte van 86 centimeter.

De Sinner Comfort is snel, stabiel en stuur goed. Misschien iets minder fraai afgewerkt dan de Lepus en niet opvouwbaar, maar ook duidelijk goedkoper. (2790,-)

De Häse Kettwiesel (2620 euro) is de snellere, goedkopere en lichtere variant van de Lepus. Maar kan niet vouwen, heeft geen achtervering en de trappers zitten iets hoger.

De Van Raam Easy Rider I heeft een prettige zithouding en prima bovenstuur. We hebben de zitfiets getest met elektrische ondersteuning; een uitstekend alternatief voor een scootmobiel.

Stadsfiets

Fietssoorten

Alle fietsen van Aanhangfiets tot Zitfiets Lees meer