Fietsschool in beeld

In Uitgeest krijgen de leerlingen van basisschool de Wissel een ‘Lesje slalommen en noodstop met de fiets’, aldus het Noord-Hollands dagblad van 15 januari j.l. Op de website van het Noord-Hollands dagblad is een videoverslag van ‘een ochtendje fietsles van fietsdocent René Rood van de Fietsersbond’ te zien. Bekijk direct de video.

Groep 7 verzamelt zich op het schoolplein. Er moet een parcours gereden worden. Maar eerst even de fietsinspectie. René controleert of trappers en sturen goed vastzitten. Dat is niet overal zo. Een crankstel zit wel erg los en een stuur blijkt nogal scheef.

Remmen. Ook belangrijk. Veel handremmen knijpen erg makkelijk in tot het handvat. ,,Dat is niet goed, want dan duurt het te lang voor je goed remt. Laat maar bijstellen door de fietsenmaker of als je het zelf kan, mag je het zelf doen”, zegt de fietsdocent. (Citaat Noord-Hollands dagblad)

Een mooi verslag van de Fietsschool in de praktijk. de Fiietsschool is een initiatief van de Fietsersbond met steun van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Doel is het aanleren en bevorderen van veilig fietsgedrag voor alle doelgroepen die daar behoefte aan hebben.

De Fietsschool werkt aan een netwerk van fietsdocenten verspreid over heel Nederland. Zij worden opgeleid voor het geven van praktische fietscursussen op verschillende niveaus en aan diverse doelgroepen. Deze fietsdocenten zijn opgeleid door ervaren opleiders van de Fietsersbond.

www.fietsersbond.nl/fietsschool

Categorieën