Uitnodiging fietscafés De Fietsersbond van de Toekomst

Kom je ook?

Fietscafe

Na het succes van vorig jaar organiseren we opnieuw een aantal fietscafés! Op 2 april in Zwolle, 4 april in Rotterdam, 9 april in Eindhoven en 11 april in Utrecht. Kom naar ons fietscafé om andere fietsers en Fietsersbond leden te ontmoeten én op een leuke manier actief mee te denken over de toekomst van de Fietsersbond. Nóg een reden om te komen: we beginnen de avond met een lezing ‘Leer navigeren op de fiets’!

Het gaat goed met de fiets. De rol van de fiets in onze dagelijkse verplaatsingen gaat zeker veranderen. Verstedelijking, zorg om het klimaat, de wens gezonder te leven: ontwikkelingen waar de fiets een positieve bijdrage aan kan geven. In de nieuwe Fietsvisie 2040 schreven we onze toekomstdromen op over die nieuwe rol van de fiets. Het is een inspirerend verhaal over onze inzet om iedereen veilig en comfortabel te laten fietsen, onze bijdrage aan een leefbaar, gezond en actief Nederland én aan fietsgeluk voor iedereen.

Gaat de Fietsersbond dan ook veranderen? Jazeker! Onze wens is te groeien naar een vereniging die gevarieerder is. We willen er zijn er voor alle soorten fietsers. Hoe gaan we dat doen? Wat heeft de vereniging Fietsersbond nodig om haar toekomstdromen waar te maken?

Daarover willen we met jou in gesprek. Wat we graag van jou willen weten: Hoe ziet jouw Fietsersbond eruit? Wat mis je, wat maakt het nog leuker? Hoe wil je meepraten, wat wil je doen? Waarom zou je lid worden? Hoe kunnen we elkaar helpen nieuwe vrijwilligers te vinden? Vóór we ons hierover buigen, trappen we de avond af met een enthousiasmerende lezing over fietsnavigatie. Aan de hand van voorbeelden wordt duidelijk wat er mogelijk is met een navigatie-app op je smartphone, met adviezen over hoe als recreatief fietser te navigeren. Daarnaast wordt aandacht besteed aan stroomvoorziening en stuurbevestiging, en komt de routeplanner van de Fietsersbond aan bod.

Programma
18:30 – 19:00 Ontvangst
19:00 – 20:00 ‘Leer navigeren op de fiets’ door GPS fietsers Jürg Ellenberg (2 april), Johan Blom (4 en 9 april) en Esther de Nijs (11 april)
20:00 – 20:10 Uitleg opdracht ‘Fietsersbond van de Toekomst’: Wat is er nodig om onze visie uit te voeren, om de doelen te bereiken? Welke organisatie past daarbij?
20:10 – 21:30 Uitwerking opdracht: je werkt in groepen en wisselt om het kwartier van tafel
21:30 – 21:45 Afsluiting met hapje en drankje

Op de Ledendag van vorig jaar spraken we voor het eerst met onze leden over de toekomst. Bekijk hier wat leden hierover zeggen.

Doe mee, meld je aan en denk mee over hoe jouw Fietsersbond van de toekomst eruit moet zien. Neem gerust iemand mee!

 

gps

Categorieën

Caroline Dekker

Caroline Dekker

Programmacoördinator Lokale lobby