Fietsen stallen in Utrecht

Een fietsdag organiseren

De Fietsschool organiseert elk jaar tientallen fietsdagen voor gemeenten, provincies, welzijnsorganisaties en andere instellingen. Ook voor u?

Even voorstellen

Vrouw rijdt parcours

Wij zijn de Fietsschool van de Fietsersbond. Al meer dan tien jaar actief op het gebied van fietseducatie.Wij werken met veel plezier samen met verschillende opdrachtgevers. Senioren waarderen onze inzet, aanbod en kwaliteit met een 8,3. Bondgenoten voor het fietsen!

Wat we doen

Wij leveren laagdrempelige en plezierige trainingen die passen bij de behoeftes van senioren. Wij bieden een leuk(e) dag(deel) om naar uit te kijken: rondom en tijdens een gezellige fietstocht, met bijvoorbeeld museumbezoek of samen picknicken, is de aandacht voor vaardigheden, verkeerseducatie, fietskeuze etc. spelenderwijs ingebouwd. Met als resultaat dat je je (weer) sterk en veilig voelt op de fiets. Voor herhaling geschikt: APK!

 

Bouwstenen

Wij werken met onderstaande bouwstenen, die we  tijdens de dag aanpassen aan de groep en hun wensen. Uiteraard kunnen we het een en ander ook aanpassen aan uw voorkeuren.

Check van fietser en fiets

We gaan in gesprek over het gebruik van de fiets en over de fietsvaardigheid van de cursist. Wij geven tips en adviezen over eventuele aanpassingen met betrekking tot vaardigheden of afstelling van de fiets.

Fietsvaardigheidsparcours

Hier verkennen we de wendbaarheid op de fiets.

Comfort

Hier gaat het erom dat we bekijken of de cursist nóg soepeler en minder lichamelijk belastend gebruik kunt maken van zijn of haar fiets of e-bike.

E-bike uitgelicht

Mocht de cursist nog geen e-bike bezitten dan nemen we hem of haar mee in de mogelijke keuzes; de e-bikebezitter geven we tips en adviezen voor prettig en veilig blijven fietsen.

Fietskeuze

We gaan hierbij in op welke fiets en accessoires het beste bij de cursist passen, afhankelijk van waarvoor hij/zij de fiets nu of in de toekomst wil gebruiken. Dat kan een toerfiets, e-bike of driewielfiets zijn.

Fietsgym

Een aantal opwarmingsoefeningen die de cursist kan doen voor een fietstocht.

Groepsfietstocht

Aandachtspunten voor als de cursist met meerdere mensen gaat fietsen, waardoor zo’n tocht behalve gezellig ook veilig kan blijven.

Verkeersquiz

Verkeersregels en -situaties zijn in de loop der jaren fors gewijzigd. Wij nemen cursist mee in het hedendaagse (fiets)verkeer.

Wegwijs op de fiets

Hoe komt de cursist van A naar B (in uw regio) en hoe kan hij/zij makkelijk een fijne route kiezen met behulp van routeplanner, smartphone, computer etc.

Er is altijd voldoende ruimte voor vragen. Onze fietsdocenten helpen iedereen graag.

Meer weten?

Bel de Fietsschool: 030 2918171 of mail naar [email protected].