header-doortrappen

Werkgroep Fiets en recht

Het landelijk bureau van de Fietsersbond maakt dankbaar gebruik van de kennis van juridisch onderlegde leden, verenigd in de werkgroep Fiets en Recht. Deze werkgroep van vrijwilligers ondersteunt het landelijk bureau bij het beantwoorden van juridische vragen over bijvoorbeeld aansprakelijkheid, bezwaar- en beroepsprocedures en wetsvoorstellen.

Vrouwe Justitia
Beeld-auteur: William Cho @ Pixabay

De Fietsersbond is regelmatig op zoek naar nieuwe leden. Met name mensen die bekend zijn met het verkeersrecht en letselschade worden uitgenodigd om te reageren. De werkgroep vergadert twee tot vier avonden per jaar in Utrecht en bespreekt dan actuele zaken. Bij de agenda ontvangen leden een overzicht van relevantie jurisprudentie. Tussen de vergaderingen is er e-mail en telefonisch contact. Alle contacten verlopen in principe via het landelijk bureau.

De Fietsersbond vergoedt de onkosten, die samenhangen met de werkzaamheden. Voorafgaand aan de vergaderingen kan er op kosten van Fietsersbond gegeten worden.

Belangstelling? Meld je aan bij Kees Bakker, landelijk bureau Fietsersbond, via e-mail:[email protected]. Voor vragen: 030-2918171.