Bakfiets in Leidsche Rijn

Pegasus Premio NuvE *****

Pegasus Premio NuvE ***** €2699,-

Gewicht fiets met accu 28,2 kg, zonder accu 25,4 kg.

Accu

  • Prijs losse accu: € 849,-
  • Capaciteit: 400 Wh
  • Materiaal: li-ion
  • Actieradius: 54,8km /13,7km  per 100 Wh 

Monteren accu gaat makkelijk. Onhandig dat je 2 sleuteltjes nodig hebt. Aansluiting van accu op de fiets lijkt wat slap. Verbruik is hoger dan bij andere fietsen met Bosch motor, vermoedelijk door lagere rendement Nuvincinaaf. Helaas alleen te laden los van de fiets.

Display

Fraai, uitgebreid, makkelijk afneembaar en goed afleesbaar display in het midden van de fiets en bediening links bij het handvat. Prettige knopjes met klikjes. Met aansluiting voor laden telefoon e.d.OndersteuningPegasus gebruikt het elektrisch systeem van Bosch. De ondersteuning, met krachtsensor en motor bij de trapas, voldoet onder alle omstandigheden zeer goed. Ondersteuning heel lichtjes voelbaar in de pedalen.  

Overige punten

De Pegasus heeft een Nuvinci Harmony. Dit is een traploze versnellingsnaaf met klein schakelmotortje die automatisch het toerental constant houdt. De fietsers kiest een traptempo en daar blijf je in fietsen. Je hoeft nooit meer zelf te schakelen. Werkt erg  fijn, maar je verliest wel een beetje het fietsgevoel. Verder een prima fiets met goede hydraulische remmen. Jammer van het kwetsbare kettingscherm en normale, niet roestwerende  ketting.

Eindconclusie

Uitstekende fiets met zeer goede ondersteuning onder alle omstandigheden. Automatische traploze versnelling lijkt een echte meerwaarde op een elektrische fiets.  Vanwege deze automaat en de relatief lage prijs de winnaar van de test! 

Samen fietsen we beter!

Word lid