fietsenmaker_header

Fietschallenge

Om fietsen op jonge leeftijd te stimuleren roepen we ouders op om het goede voorbeeld te geven. Maar dan wel sámen met hun kind(eren).

De Fietschallenge (voorheen Fietsbelofte) roept ouders op om samen met hun kind(eren) wat vaker op de fiets te stappen. Wij zien kinderen als ambassadeurs en als zij zelf willen fietsen, en zich bewust worden van de voordelen kunnen zij hun ouders stimuleren. Ouders kunnen daarom samen met hun kind(eren) een dag afspreken waarop ze kiezen voor de fiets en daardoor minimaal een keer per week naar school fietsen. Maar natuurlijk liever vaker!

Het doel van de challenge is om bewustwording te creëren en gedragsverandering te stimuleren. Want waarom zou je niet toch even de auto pakken als je daarna toch doorrijdt naar je werk? Uit de laatste cijfers blijkt dat 97% van de kinderen op loop- of fietsafstand van hun school woont, maar dat slechts 67% daadwerkelijk de fiets pakt. Daar moeten we wat aan veranderen, want juist op die korte afstanden is winst te behalen. Als ouders zich ervan bewust worden dat het fietsen op jonge leeftijd voor een kind op lange termijn veel meer mogelijkheden én vrijheid biedt, hopen we dat zij hun gedrag daarop gaan aanpassen.

Als ouders en kinderen de uitdaging aangaan telt dit als een 0-meting. Na de periode waarin de uitdaging loopt (gedurende een maand) wordt er een evaluatieformulier verzonden om te meten of deelnemers zich inderdaad aan de actie hebben gehouden.

Voor meer informatie over de Fietsuitdaging kunt u contact opnemen met Arjen Klinkenberg via [email protected] of bel naar 030-2918122.

Kinderen vertellen waarom zij fietsen naar school fijn vinden (2019) Bron: www.youtube.com
fietsende-schoolkind-03

Fietsbelofte 2019

Fietsen naar school is voor alle kinderen leuk, leerzaam, gezond, slim en duurzaam. Lees alles over de Fietsbelofte 2019

Leuke downloads

pdf ⋅ 1 MB

Het Fietsende Schoolkind Bordspel!

Download

pdf ⋅ 685 KB

Kleurplaat

Download