ouderen_fiets_header

Doortraproute Loosdrecht (25 km)

U fietst door de prachtige gemeente Wijdemeren. Wijdemeren is een zeer waterrijke gemeente met in het noordwesten de Spiegelplas en ten oosten daarvan de Ankeveense Plassen, en in het (zuid)westen de Loosdrechtse Plassen. Het Hilversums Kanaal, de waterverbinding van buurgemeente Hilversum met de Vecht, deelt de gemeente in tweeën.
Tijdens deze fietsroute start u vanuit het Loosdrechtse Bos en komt u door de dorpen Hollandse Rading, Maartensdijk en Nieuw Loosdrecht. Van de plassen ziet u tijdens deze route niet veel maar des te meer van het prachtige buitengebied en de heide. In het bijzonder de Hoorneboegse heide. De Hoorneboegse Heide is een natuurgebied en vernoemd naar landgoed ‘De Hoorneboeg’ dat op een hoog punt centraal in het gebied ligt. De zware bomen die het landgoed omringen herbergen roofvogels, vleermuizen, spechten en uilen.

In het gebied zijn duizenden jaren oude sporen van menselijk gebruik van het landschap te vinden, zoals grafheuvels en karrensporen. Ook zijn er sporen vindbaar uit de Tweede Wereldoorlog, zoals een tankgracht en splitterboxen (uitgegraven opslagplaatsen) in het bos van de Zwarte Berg.

pdf ⋅ 917 KB

Doortraproute_NH_Loosdrecht_v2

Download

Start: Parkeerplaats Brasserie Zonnestraal, Loosdrechtse Bos 19, 1213 RH Hilversum, daar kan ruimschoots geparkeerd worden.

loosdrecht-kaart
Doortraproutes

Doortraproutes

Terug naar de overzichtspagina Lees meer