Koga E-WorldTraveller-S met Rohloff eShift

Koga E-WorldTraveller-S met Rohloff eShift

Elektronisch schakelen is altijd een aanrader op een elektrische fiets. TestKees heeft de prijzige Rohloff eShift op de Koga E-World Traveller-S getest.

Koga E-WorldTraveller-S met Rohloff eShift
Bron: Koga.com

Als je geen elektronische schakelaar hebt moet je altijd je benen stilhouden voor je kunt schakelen. Rohloff heeft nu, samen met Bosch, ook een elektronisch schakelsysteem ontwikkeld. Met een druk op de knop weet de motor dat hij even moet stoppen.

Licht schakelen met de Rohloff eShift

 Elektronisch schakelen heeft op de Rohloff meer voordelen. Normaal schakel je met een draaischakelaar met dubbele kabel. Dat gaat vrij zwaar, de kabel is kwetsbaar en het is altijd lastig om de kabel los te halen als je het achterwiel eruit wilt halen.
Met een stroomdraadje zoals op de Rohloff eShift gaat dat schakelen altijd licht en je kunt hem makkelijk losmaken als je het achterwiel los wilt halen.
Koga is een van de eerste merken die deze Rohloff eShift aanbieden. Op hun website kun je bij de E-WorldTraveller kiezen voor de Rohloff eShift. Een fiets met deze naaf en dit schakelsysteem wordt zo’n 1150 euro duurder dan dezelfde fiets met elf versnellingen.

Rohloff eShift

Dat is een flink bedrag. Een elektrische fiets met Rohloff zou ik dan ook vooral overwegen als je echt veel en lang wilt klimmen met je e-bike omdat hij daar erg geschikt voor is. Als je niet veel klimt is de Rohloff een beetje te veel van het goede. Dan heb je genoeg aan een gewone Nexus 8-naaf. Die is ook te koop met de mogelijkheid elektronisch te schakelen.

e-bikes in de bergen

Test: e-bikes in de bergen

Hoe doen e-bikes het op vakantie in de bergen? Lees meer

Vakantiefietser Eric Schuijt

De ideale vakantiefiets

Je wilt op fietsvakantie. Welke fiets moet je dan kopen? Eric Schuijt geeft advies. Lees meer