Nieuws

Wat vind jij van fietsen in Zuid-Holland?

Geplaatst op:
09-10-2015

Nederland is een echt fietsland. En de laatste jaren zijn we met z’n allen nog meer gaan fietsen. De provincie Zuid-Holland en de Fietsersbond vinden dit een mooie ontwikkeling. Fietsen is gezond en duurzaam. En hoe meer mensen de fiets nemen in plaats van de auto, hoe beter de doorstroming op de weg. Vul de enquête in en help mee!

59 procent van het uitgaanspubliek fietst zonder licht

Geplaatst op:
09-10-2015

Uitgaanspubliek blijkt het niet zo nauw te nemen met de verplichting om fietsverlichting te voeren. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Fietsersbond, BOVAG, RAI Vereniging, TeamAlert, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB. 

Bijzondere bijeenkomst: Dordrecht Fietst!

Geplaatst op:
25-09-2015

Op woensdag 30 september organiseert de Fietsersbond Dordrecht Fietst! Een bijzondere bijeenkomst georganiseerd door de landelijke Fietsersbond in samenwerking met de afdeling Drechtsteden.

9 gemeenten stellen zich kandidaat voor Fietsstad 2016

Geplaatst op:
03-09-2015

Negen gemeenten hebben zich bij de Fietsersbond gemeld omdat ze Fietsstad 2016 willen worden. Het thema van deze verkiezing, “Bikenomics”, heeft deze ambitieuze Nederlandse gemeenten geïnspireerd om de waarde van de fiets in hun gemeente nog meer te verzilveren.

Nederland app de fiets! Doe mee en maak kans op 1 van de 20 fietsen.

Geplaatst op:
18-08-2015

Op 14 september start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. Een week lang, tot en met 20 september, worden al onze fietsbewegingen in kaart gebracht. Want hoe meer we weten, hoe beter we ons fietsnetwerk kunnen verbeteren.

Schoolkind mist fietservaring

Geplaatst op:
14-08-2015

Gebrek aan ervaring is de belangrijkste horde voor kinderen om veilig zelfstandig naar school te fietsen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Fietsersbond in opdracht van het ROV Oost-Nederland. Een goede inrichting van de schoolomgeving is juist een belangrijke stimulans om kinderen eerder en zelfstandig naar school te laten gaan.

Goede verlichting is belangrijk, maar bonnenpaniek is onnodig

Geplaatst op:
08-07-2015

Uit onderzoek van het Algemeen Dagblad blijkt vandaag dat de politie steeds minder bekeuringen uitdeelt voor het fietsen zonder licht. In het artikel wordt gesuggereerd dat de Fietsersbond veel dodelijke fietsongelukken verwacht door het ontbreken van verlichting. Die suggestie is onterecht.

Geen verband

Fietsersbond reikt twee extra prijzen uit rond Fietsstadverkiezing

Geplaatst op:
30-06-2015

De Fietsersbond reikt in het kader van de Fietsstadverkiezing twee extra prijzen uit. Deze prijzen zijn respectievelijk voor de best samenwerkende regio en de gemeente met de beste cijfermatige onderbouwing van haar fietsparkeerbeleid. De beide prijzen zullen worden uitgereikt op het Fietsstad-symposium: Bikenomics op 13 oktober aanstaande.

Speciale fietsrouteplanner voor de Tour

Geplaatst op:
26-06-2015

Plan je route naar de Tour de France in Utrecht met de speciale Tourrouteplanner van de Fietsersbond en Conclusion

Tour-routeplanner

Alexandra van Huffelen nieuwe voorzitter Fietsersbond

Geplaatst op:
22-06-2015

Alexandra van Huffelen (46) is afgelopen weekend door de Ledenraad van de Fietsersbond benoemd tot nieuwe voorzitter van de vereniging. Ze volgt in deze functie Marijke van Haaren op die na acht jaar voorzitterschap statutair aftreedt.