Fietsen stallen in Utrecht

Twee vacatures: communicatiemedewerker en projectmedewerker

We hebben twee vacatures die eventueel gecombineerd kunnen worden tot één baan: een vacature voor een communicatiemedewerker en een vacature voor een projectmedewerker. Geef in je motivatie duidelijk aan of je op beide vacatures solliciteert of op één van beide.

Een creatieve communicatiemedewerker

Je werkt aan twee nieuwe projecten en een project dat we al uitvoeren. De Fietsersbond wil samen met Wandelnet in het kader van het Nationaal Preventieakkoord het bewegen onder werknemers stimuleren en zo overgewicht tegen gaan. Voor dit nieuwe project willen we met belanghebbende partijen een alliantie te vormen die bewegen tijdens, naar en van het werk neerzet als ‘het nieuwe normaal’. Het tweede nieuwe project betreft een mindstyle campagne genaamd ‘Ik fiets’ waarmee wij duizenden bewoners van de Provincie Utrecht gaan stimuleren (meer) te fietsen. Tot slot hebben we je communicatietalent nodig om de activiteiten van onze Fietsschool in diverse provincies onder de aandacht te brengen.

We zoeken een creatief en hands-on communicatiemens die snel kan schakelen en aan bovengenoemde communicatieprojecten tegelijk kan werken. Je werkt voornamelijk samen met de projectleiders van het Preventieakkoord, de campagne ‘Ik fiets’ en de Fietsschool. Je maakt daarnaast onderdeel uit van het communicatieteam van de Fietsersbond dat verantwoordelijk is voor campaigning, fondsenwerving, contentmarketing, consumentenvoorlichting en communicatie. Het doel is met onze campagnes een nieuwe en jongere groep fietsers te bereiken en te betrekken bij de activiteiten van de Fietsersbond. Om steun voor onze campagnes en oplossingen te krijgen, kunnen we niet zonder prikkelende en originele uitingen. Daar hebben we jouw creativiteit, inventiviteit, lef en overtuigingskracht bij nodig!

Naar wie zijn we op zoek?

Je werkt snel en je hebt een resultaatgerichte houding. Je kan goed plannen en aan meerdere grote projecten en campagnes tegelijk werken. Je werkt graag samen maar kan ook goed zelfstandig aan de slag. Je bent communicatief zeer vaardig zowel schriftelijk als mondeling.

 • Je hebt een sterke affiniteit met fietsen en het werk van de Fietsersbond;
 • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring op HBO/WO-niveau als communicatiemedewerker;
 • Je bent een creatief schrijver en je beheerst het Nederlands uitstekend;
 • Je hebt aantoonbare ervaring en succes met de inzet van sociale media in campagnes;
 • Je coördineert de voorbereiding en de uitvoering van acties en evenementen;
 • Je kan goed overweg met WordPress (of een ander CMS), Microsoft Office 365 (Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Dynamics), MailChimp, SurveyMonkey of vergelijkbare systemen;
 • Je hebt ervaring met beeldbewerking (Photoshop, Illustrator) en productie van video;
 • Kennis van Adobe Indesign en Première is een pré.

Wat wij jou bieden

 • De functie is op projectbasis voor 16 uur per week (2 dagen) gedurende 1 jaar. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 2.544,- en maximaal € 2.858,- (schaal 8 cao Sociaal Werk) bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • Een leuke werkplek in hartje Utrecht;
 • De mogelijkheid voor flexwerken;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Interesse?

Mail je CV en motivatie vóór 8 mei naar: sollicitatie@fietsersbond.nl t.a.v. Douwtje de Vries, Hoofd Communicatie & Vereniging. Vermeld duidelijk de functienaam: ‘Communicatiemedewerker’. Heb je vragen? Bel dan van ma t/m do tussen 13.00-15.00 met Douwtje, 030 – 291 81 27.

De sollicitatiegesprekken voor deze functie vinden plaats op dinsdagmiddag 21 mei en donderdagochtend 23 mei.

Een energieke en gedreven projectmedewerker

De Stichting Fietsersbond is een organisatie die in opdracht projecten en programma’s uitvoert. De stichting is nauw verbonden met de Vereniging Fietsersbond. De projecten in de Stichting richten zich op fietseducatie, fietsstimulering en innovatie. 

De Fietsschool is onderdeel van het programma Verkeersgezondheid. De projectmedewerker is mede het gezicht van de Fietsersbond/Fietsschool voor onze vrijwilligers, freelancers en collega’s. Je hebt een coördinerende rol en bent er verantwoordelijk voor dat de projecten soepel verlopen en het resultaatgericht worden uitgevoerd. Je maakt begrotingen, voert de administratie uit die bij de programma’s horen en je bent de sparringpartner voor de programmacoördinator Fietsschool & Verkeersgezondheid. Het behouden en enthousiasmeren van vrijwilligers en ZZP’ers is een belangrijk onderdeel van je werk. De programmacoördinator is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het programma en stuurt waar nodig bij. De projectmedewerker legt verantwoording af aan de programmacoördinator over behaalde (financiële) resultaten. De projectmedewerker denkt daarnaast (vanuit zijn/haar achtergrond) mee over de ontwikkeling van de Fietsschool & Verkeersgezondheid.

Naar wie zijn we op zoek?

We zoeken een enthousiaste collega die opbloeit in een dynamische omgeving waarin veel mensen voor je aan het werk zijn. Onze ideale kandidaat is een teamspeler: flexibel, proactief en stressbestendig. Je kan overzicht houden, kan medewerkers en vrijwilligers motiveren. Je bewaakt het budget, uren en resultaten. Je schept er genoegen in om de bijhorende administratie op orde te maken en te houden. Je geeft actief feedback aan collega’s en vrijwilligers om de werkprocessen te verbeteren. Je bent initiatiefrijk en ondernemend, maar ook realistisch en kunt goed zelfstandig werken. Je bent communicatief zeer vaardig, zowel intern als extern, zowel schriftelijk als mondeling. Je hebt humor. 

 • HBO-niveau qua denken en werken;
 • Kennis van het werkveld van de programma’s is een pre, evenals bekend zijn in het sociale/gezondheidsdomein;
 • Aantoonbare ervaring met projectmatig werken en een dienstverlenende instelling;
 • Affiniteit met de fiets;
 • Kunnen onderkennen van trends en ontwikkelingen in relatie tot de programma’s;
 • Enige ervaring met het aansturen van medewerkers, freelancers en vrijwilligers;
 • Aantoonbare kennis en ervaring  van MS Office365 (met name Word, Excel, Outlook en PowerPoint).

Wat wij jou bieden

 • De functie is in eerste instantie voor 16 uur en het betreft een tijdelijk project/aanstelling met de intentie om te verlengen;
 • De vacature staat ook open voor ZZP’ers;
 • We bieden een marktconform salaris (minimaal €2.544 en maximaal €3.210 bruto per maand bij een fulltime aanstelling van 36 uur, schaal 8 cao Welzijn). Je standplaats is ons kantoor in Utrecht, op een steenworp van het Centraal Station;
 • De bedrijfscultuur is inspirerend en informeel;
 • We zoeken iemand die zo snel mogelijk kan beginnen en in elk geval beschikbaar is op een dagdeel op zowel de maandag , dinsdag en donderdag (of vrijdag).

Interesse?

Mail je motivatie en cv voor 8 mei naar sollicitatie@fietsersbond.nl, t.a.v. Ernest van den Bemd, programmacoördinator Fietsschool. Vermeld duidelijk de functienaam:  ‘projectmedewerker Fietsschool’. Heb je vragen? Neem dan contact op met Ernest via 030-2918123.

De sollicitatiegesprekken voor deze functie vinden plaats op dinsdagmiddag 21 mei en donderdagochtend 23 mei.