Wijken voor de Fiets

Wat is Wijken voor de Fiets?

Wijken voor de Fiets onderzocht hoe bewoners van een achterstandswijk het fietsklimaat in hun wijk ervaren. Welke kansen en knelpunten zijn er voor de fietser?

Werk aan de fietsvriendelijke wijk!

Het project Wijken voor de Fiets is al in zo'n 15 wijken uitgevoerd. In 2012-2013 deed het project Amsterdam Noord aan, en Amsetrdam-Nieuw-West én Amsterdam West.

Kijk terug op het fietscultuur-symposium

Op 25 april 2013 organiseerde Wijken voor de Fiets een symposium over het versterken van de Nederlandse fietscultuur. Bekijk hier de presentaties of lees de terugblik in het weblog.

Wijken voor de Fiets in Alkmaar Overdie

Het project Wijken voor de Fiets in Alkmaar-Overdie is in mei 2013 afgesloten met o.a. de overhandiging van een nota van anabevelingen aan de wethouder.

Wijken voor de Fiets in Amsterdam-West

Begin juni 2013 presenteert Wijken voor de Fiets de aanbevelingen aan de stadsdeelraad van Amsterdam-West. Download hier de nota of kijk op de online-kaart met knelpunten.

Wijken voor de Fiets in Amsterdam Nieuw-West

Het project Wijken voor de Fiets eindigt op 4 juli 2013 met een fietstocht door stadsdeel Nieuw-West langs een aantal knelpunten. Dan wordt ook de nota van aanbevelingen overhandigd.