Welke fiets past het beste bij een forens?
Test: forensenfietsen
Wat de beste fiets voor jou is, is moeilijk te zeggen. Maar wat veel forensen fijn vinden, is de combinatie van licht fietsen en weinig onderhoud. We hebben samen met fietsers zes forensenfietsen getest die snel gaan en waarmee je niet zo vaak naar de fietsenmaker hoeft.
Jaarlijkse e-biketest
Wij doen jaarlijks de grote elektrische fietsentest. Bekijk ze in ons dossier. Daar vind je ook antwoord op al je vragen over accu’s, verschillende motoren en tweedehands elektrische fietsen. Ook hebben we abonnementen op elektrische fietsen van Swap en e-bike-to-go getest.
Extra snel op een speedpedelec?
Misschien wil je wel heel erg snel naar je werk fietsen met een speedpedelec. Hier vind je alles wat je wilt weten over speedpedelecs: van regelgeving tot testen.
Welke kleding en accessoires heb je nodig?
Heb je speciale fietskleding nodig?
In Nederland dragen we graag normale kleren op de fiets. Maar wat als je elke dag flinke afstanden naar je werk fietst, is het dan toch niet handig om speciale kleding aan te trekken? Fietsforensen geven tips.
Wil jij graag in een pak fietsen én werken? Dan is het Hybrid Blue commuterpak wellicht is voor jou: duurzaam, waterafstotend, ademend en voorzien van reflectoren. Wij hebben hem voor je getest.
Het regent, wat nu?
Het goede nieuws is: het regent bijna nooit. Negen van de tien dagen is het gewoon droog en kun je zonder regenjas op pad, zo blijkt uit de metingen van Gerard Poels. Hij houdt al zo’n 10 jaar bij hoe vaak hij nat wordt of droog blijft op zijn forensenrit van Grave naar Nijmegen.
En je kunt natuurlijk ook op de buienradar kijken en je fietstocht zo plannen dat je de buien ontwijkt. Mocht je een regenpak of poncho willen kopen, kijk dan even hier.
Rugzakkentest: wat is de beste rugzak om mee naar werk te fietsen?
Collega’s Marloes en Carlos komen graag op de racefiets naar kantoor. Maar hoe neem je dan je laptop en andere spullen mee? Ze hebben 5 rugzakken voor je getest.
Veiligheid voorop
Hoe voorkom je dat je fiets wordt gestolen?
Welk slot is het best? En is je fiets toch weg? Wanhoop niet meteen. Hij kan nog terugkomen. Professionele dieven verplaatsen fietsen vaak eerst voor ze de fiets echt stelen. Lees hier meer over. Meer weten over sloten, gps-trackers en handige tips om diefstal te voorkomen? We hebben alles voor je op een rijtje gezet.
Kom je een gekke, gevaarlijke of onduidelijke verkeerssituatie tegen?
De Fietsersbond komt op voor de fietsers. Dus ook voor jou. Is een kruising gevaarlijk? Of staan er onnodige paaltjes? Meld het de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Hoe vind je de beste fietsroutes naar je werk?
Geen land heeft een zo fijn vertakt netwerk van fietspaden als Nederland. Dat is fijn, want dat betekent dat veel verschillende routes zijn uit te stippelen naar je werk. Wil je de kortste route? Of de rustigste? Een autoluwe route? Wil je stoplichten vermijden? Met routeplanner.fietsersbond.nl kun je de route plannen die het beste bij jou past. Download hier de app.
En als het ijzelt, kun je de optie ‘strooiroute’ kiezen. Hiermee gaat je route zoveel mogelijk over paden waar de gemeente strooit. Een nieuwe optie is ‘Fietsbewust’. Dit routetype vermijdt zoveel mogelijk klinkerwegen, rotondes en kruip door sluip door- routes.
Nieuw: ‘Nachtroute’
Wie een goed verlichte, veilige route wil fietsen in het donker, kiest in de app voor ‘nachtroute’. Met deze route mijd je slecht verlichte en onoverzichtelijke wegen, tunnels en wegen door het bos.
Leuk meegenomen: je kunt precies zien hoeveel calorieën je verbrandt en hoeveel CO2 je bespaart op weg naar je werk.
Hoe fietsvriendelijk is jouw organisatie?
Kun jij douchen op je werk na een fietstocht? Krijg je een vergoeding voor je gefietste kilometers? En wat doet je werkgever om fietsen te stimuleren? Vul de flitscheck in en kom erachter.
Doe de Flitscheck hier