Fietsschool header

Individuele fietslessen

Individuele lessen richten zich onder andere op kinderen met speciale behoeftes, nieuwe Nederlanders en mensen met fietsangst. Regelmatig komen er vragen binnen over de mogelijkheid voor individuele fietslessen.

Zoek nu een fietsdocent


Ik wil zelf graag leren fietsen / ik ken iemand (familielid, kennis of collega) die graag wil leren fietsen, kan ik via u aan een fietsdocent komen?
Heeft u een dergelijke vraag, dan kunt u bij ‘zoek een Fietsdocent‘ op onze site kijken waar in uw buurt een fietsdocent is. Niet alle fietsdocenten verzorgen echter individuele lessen. Wij adviseren u daarom ook te informeren bij hieronder genoemde instellingen naar mogelijkheden om gebruik te maken van bestaand aanbod voor fietslessen:
• de gemeente
• scholen/ROC’s (regionale opleidingscentra)
• lokale welzijnsinstellingen
• de lokale afdeling van de Fietsersbond (ook op deze site te vinden)

Ik heb mijn kind (met een lichamelijke beperking of met speciale behoefte) geprobeerd te leren fietsen. Dat is niet gelukt, heeft u tips?
Voor vragen als deze kunnen wij u in contact brengen met een gespecialiseerde fietsdocent. Het kan zijn dat in zo’n geval individuele fietslessen betaald kunnen worden uit een persoonsgebonden budget.

Hoe aanvragen?
Op deze website kunt u in contact komen met een door de Fietsschool opgeleide en erkende fietsdocent. Hij/zij zal met u bespreken wat u precies wilt en u een voorstel met prijsindicatie doen. Wanneer u daarmee akkoord gaat, maakt u met de fietsdocent een contract op voor uitvoering van de fietslessen. De financiële afhandeling gebeurt ook door de fietsdocent. De Fietsschool heeft hier in principe geen bemoeienis mee, tenzij daar door u of de fietsdocent om gevraagd wordt. U kunt ook een e-mail sturen naar [email protected]. Graag in deze mail aangeven met welke fietsdocent u contact zoekt.

De Fietsschool maakt een registratie van uw verzoek en benadert u, nadat de opdracht is afgerond, om van u te horen of u tevreden bent. De Fietsschool doet dit om zicht te houden op de kwaliteit van het door de fietsdocenten geleverde werk. Daarnaast om te zien waar de opleiding mogelijk aangescherpt moet worden of wat mogelijke onderwerpen zijn voor bijscholingsbijeenkomsten.

Voorwaarden
Fietsles aan uw kind vindt plaats in aanwezigheid van één van de ouders of verzorgers.