Fiets mee in de bus

De busjes van Soetens naar Frankrijk, Spanje en Italië

Van half april tot half oktober rijden vijf busjes van Soetens naar Santiago, Praag, Rome en Girona. Kosten: 131 euro (enkele reis). Als het niet te ver om is, stopt het busje op een gewenst adres. Op een kaartje staan de gebieden waar je je fiets kunt laten brengen of halen.

Met FlixBus en MeinFernBus naar Duitsland

Fiets in bus

Om de Deutsche Bahn te beschermen, waren buslijnen over langere afstand in Duitsland verboden. Maar de markt is geliberaliseerd. In korte tijd zijn er allerlei bedrijven opgekomen die scherp op prijs concurreren. MeinFernBus/FlixBus is naar eigen zeggen als marktleider uit de strijd gekomen. Van maart tot en met oktober mogen vijf fietsen mee per bus. Bij concurrent Eurolines is dat niet mogelijk. De opstapplaatsen zijn Amsterdam, Utrecht, Groningen en Arnhem. De prijzen zijn scherp. Voor 28 euro reis je van Amsterdam naar Parijs. Of voor 45 euro naar het Franse Straatsburg. Meer info: meinfernbus.de.

Fietsbussen naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

Fitál verkoopt georganiseerde fietstochten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Omdat de bussen toch die kant op rijden, kun je ook als individuele fietser mee. Een enkeltje met fiets naar het Oostenrijkse Bregenz aan de Bodensee kost ongeveer 100 euro. Fitál merkt – net als de Treinreiswinkel – dat er steeds meer fietsers zijn die lange tochten naar bijvoorbeeld Rome willen maken. Maar niet iedereen heeft zin in zware fietstassen en zoektochten naar campings of hotels. Voor die mensen biedt Fitál georganiseerde fietsreizen naar Rome en Santiago de Compostela.